مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت : کارگاه آموزشی صنایع بسته بندی و فرآوری انگور به منظور آشنایی تولید کنندگان ، توسعه فرآوری صنایع تبدیلی و بسته بندی مویز و کشمش و شیره انگور تشکیل شد
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کوار ؛ لیلا جعفری افزود : این کارگاه با حضور کارشناسان مدیریت صنایع غذایی و فرآوری کشاورزی و باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس ،مفتون محقق و مدرس از مرکز تحقیقات استان مدیر جهاد کشاورزی و کارشناسان مدیریت شهرستان و جمعی از باغداران، تولیدکنندگان کشمش و علاقمندان به فرآوری و صنعت بسته بندی در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار در این کارگاه آموزشی بر حمایت مدیریت جهاد کشاورزی و صندوق حمایت از بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود : صندوق حمایت از بخش کشاورزی شهرستان بالغ بر ۲/۵ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در اختیار متقاضیان قرار داده است و در حال حاضر تعداد ۵۳ کارگاه درحال تولید مویز به شیوه سنتی هستند و تاکنون بیش از ۱۴۰۰ تن مویز و کشمش در شهرستان تولید شده است.
محمد جعفر ملک زاده اضافه کرد : روند فرآوری انگور و حمایت از بهره برداران در زمینه صنایع بسته بندی تولید مویز و کشمش و تولید شیره انگور و سرکه با اشتغالزایی مناسب جهت ارائه محصولات با قاطعیت ادامه می یابد تا بهره برداران بتوانند کشمش تولیدی را به بهترین نحو نگهداری و درفرصت مناسب به فروش رسانند
کارشناس صنايع غذائي و فراوري کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت : کشمش از دیرباز جزء کالاهای صادراتی بوده و بعد از فرش و پسته سومین کالای صادراتی ایران است.
جعفری ادامه داد : استان فارس با تولید حدود ۶۰ هزار تن انگور شایستگی برنامه ریزی درجهت فرآوری این محصول را دارد وشهرستان کوار یکی از مستعدترین شهرستان های استان می باشد که لازم است جهت فرآوری انگور برنامه ریزی شود.
وی به نکات مهم در تولید کشمش باکیفیت اشاره کرد از ان جمله عملیات قبل و بعد از برداشت محصول است که دراین میان هرس و تغذیه از مهمترین عملیات قبل از برداشت و وجود بارگاه مناسب از مهمترین مورد بعد از برداشت می باشد.
جعفری تصریح کرد : زمانی ما در تولید موفق هستیم که از همان ابتدا به خوبی عمل کرده و با دید صادرات به آن نگاه کنیم.
نگهداری مناسب تولیدات فرآوری شده، موجب حفظ کیفیت ان تا زمان عرضه به بازار می شود توجه به مکان ذخیره و نگهداری کشمش در سردخانه و وجود انبارهایی با شرایط ایده آل و بهداشتی از ضروریات است .
محقق و مدرس مرکز تحقیقات کشاورزی گفت : شیره انگور یکی از باارزش ترین فرآورده های انگور است که جهت تهیه آن فرآیند طولانی و مشخصی دارد که بدون رعایت آن نمی توان محصول باکیفیتی تولید کرد.
مفتون تولید شیره و سرکه را بسیار سودمند ارزیابی کردو با ارائه طرز تهیه آن با بیان این نکته گفت : بازار دنیا به دنبال محصولات ارگانیک است و این می طلبد که در فرآوری ها به دنبال صنعتی شدن برویم در این صورت میتوانیم با تولید محصولات باکیفیت، توان رقابت داشته باشیم.
در ادامه این جلسه کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد : : سطح باغات استان فارس درحال حاضر ۷۸۰۰۰ هکتار است و پیش بینی میگردد تا چندسال آینده به بیش از ۱۰۰۰۰۰ هکتار برسد.پس لازم و ضروری است که مسئله فرآوری جدی گرفته شود.و از عرضه محصولات باغی به صورت تازه خوری کاسته شود.
ملا شفیع افزود : بسیار خرسندیم ازینکه درشهرستان کوار استارت فرآوری انگور زده شده است و ان شاءالله شاهد توسعه صنعتی آن باشیم.
نظر خود را اضافه کنید.