تا کنون کلزا در سطحی بیش از 171 هکتار از اراضی شهرستان کشت شده است.
به گزارش مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کوار؛ سطح کشت شده کلزا تاکنون بیش از 171 هکتار می باشد که 126 هکتار آن خاکاب ، 65 هکتار آن آبیاری دوم (پی آب) و 33 هکتار آبیاری سوم انجام شده است و در حال حاضر 90 هکتار آن سطح سبز می باشد.
مسعود بیات گفت: نحوه آبیاری اراضی به صورت غرقابی در سطح 108 هکتار، بارانی 53.5 هکتار و قطره ای 9.5 هکتار می باشد. و در روستاهای قنات، دهداری، اکبرآباد، فتح آباد، نوروزان، طسوج، جلال آباد، باغان، شاه شهیدان، محمودآباد سه دانگ، ارباب سفلی، آباده آبگرم، هکوان و قصراحمد کشت انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان به فعالیت مدیران پارسل در کنار ادارات تولیدات گیاهی و ترویج جهاد کشاورزی جهت توسعه کشت کلزا اشاره کردند و اینکه شهرستان کوار به 12پارسل تقسیم شده و در هر پارسل یک کارشناس کشاورزی وظیفه انتقال دانش روز به مزارع را برعهده دارد.
ایشان خاطر نشان نمودند که تأمین عناصر غذایی به مقدار بهینه یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد کمی و کیفی این دانه روغنی با ارزش می باشد. بهترین عملیات مدیریتی کودها براي کلزا را می توان در چهار اصل 1- تعیین مقدار مورد نیاز عنصر یا عناصر غذایی، 2- تعیین منبع مناسب عنصرغذایی، 3- تعیین زمان مناسب کاربرد و 4- روش مناسب کاربرد بیان نمود. که ارتباط بین این چهار عامل همراه با بکارگیري سایر راهکارهاي مدیریتی همانند کنترل آفات و بیماريها، مدیریت زراعی، مدیریت آبیاري و ... منجر به دستیابی به عملکرد بهینه خواهد شد.
وی افزود: لازم به یادآوري است که به غیر از عوامل تغذیه و آبیاري عواملی همانند تهیه بستر مناسب (شخم عمیق، دیسک تا حد ایجاد خاکدانه هاي مناسب و تسطیح)، انتخاب تاریخ کاشت مناسب بر اساس اقلیم (مناطق گرم و مرطوب، گرم و خشک، نیمه سرد و مناطق سرد( و انتخاب بذر مناسب در دستیابی به عملکرد بهینه مؤثر خواهد بود.
نظر خود را اضافه کنید.